מגמת דיפלומטיה חזתה את תוצאות הבחירות

האם יהיו בחירות מועד ג'? האם תקום ממשלת אחדות ?

תיקו של 45% לליכוד ולכחול לבן בבחירות "דמה" שנערכו במגמת דיפלומטיה ויחבל ברב תחומי ב'.

יומיים לפני הבחירות הרשמיות לכנסת ה – 22 , נערכו בחירות דמה בתיכון הרב תחומי ב' פתח תקווה שבהן כל קבוצת תלמידים ממגמת דיפלומטיה ויחסים בינלאומיים יצגו מפלגה שונה ממערכת הבחירות הנוכחית. מגמת דיפלומטיה ויחבל היא מגמה ייחודית בארץ וקיימת רק בתיכון זה. תלמידי המגמה משכבות י', י"ב, קיימו פאנל בחירות. כל תלמיד י"ב חנך 2-3 תלמיד י' מהמגמה וביחד יצרו קבוצת לימוד. כל קבוצת לימוד למדה על המפלגה אותה הם ייצגו בפאנל.

במהלך הפאנל כל מפלגה הציגה את המצע שלה בכל תחומי החיים.  התלמידים שאלו את נציגי המפלגות שאלות נוקבות שתרמו  לדיון פורה על נושאים מרכזיים הקשורים בניהול המדינה (חלוקת הארץ, משרד החינוך, הדרת נשים, בתי חולים, כוח אדם וכדומה). בסיום הפאנל התקיימו בחירות.

התלמידים הראו מעורבות  והבהירו את מצע המפלגה גם אם היא אינה בדיוק תואמת את עמדתם .  בסיום הפאנל הצביעו התלמידים בשני פתקים , פתק אחד – מי המפלגה ששכנעה ביותר באופן אובייקטיבי, קרי מי התלמידים שהצליחו להעביר את מצע המפלגה שלהם באופן  מיטבי כולל יכולת  לענות על השאלות באופן ברור .  התלמידים שזכו באמון חבריהם כמי שהצליח לשכנע הם: אלינה טריפונוב  , שובל חן, אלון קילוניק  ושיר חבה .

פתק שני – התלמידים הצביעו למפלגה אותה היו רוצים לראות בשלטון בשנים הבאות. המפלגות שזכו במירב הקולות הן : ליכוד וכחול לבן.

התפלגות ההצבעה בקרב התלמידים : ליכוד וכחול לבן – 45% כל אחת.

תלמידי י"ב שחלקם קיבלו הזדמנות להצביע לראשונה בבחירות אלה היו נרגשים במיוחד. כל קול עשוי לקבוע" הסביר כפיר יונה  תלמיד נלהב מהמגמה כעת נותר לחכות יומיים לבחירות שיתקיימו ב 17.9.19 על מנת  לגלות האם תלמידי רב תחומי ב אכן חזו את תוצאות הבחירות לכנסת.ה-  22.