גמר משימת רמון בבית האופרה בת"א,

ב27/1 התקיים גמר משימת רמון בבית האופרה בת"א,
אירוע שפתח את שבוע החלל הישראלי, בו התחרו 26 חטיבות ותיכונים שבתוכנית ספייסלאב, על שליחת ניסוי לתחנת החלל הבינלאומית.

תלמידי כיתה י3, כיתת שוחרים, הציגו בפני חבר שופטים מכובד וגדול (מנהל סוכנות החלל מנס"א, מנהלי סוכנות החלל הישראלית בהווה ובעבר, אסטרונאוטים, מנהלי חברות בתעשיית החלל ואנשי אקדמיה מובילים בתחום ועוד) ניסוי שבדק את השפעת פאג'ים (וירוסים), על חיידקי אי-קולי( הנפוץ), בתנאי מיקרוגרוטציה.
לניסוי זו תרומה משמעותית לאנושות,
נושא שעתיד להיות מאד מרכזי בחיינו, כתחליף משמעותי לאנטיביוטיקה ולהתפרצות מחלות. הניסוי הובל על ידי התלמידים בסיוע של חברת Biomx המתמחה בנושא, מורה מהתיכון ומנטור מקרן רמון.

על ההשתתפות נאמר על ידי הקרן :
"חשוב לנו להגיד לכם כל הכבוד על העבודה המדהימה שלכם!!!
ההצגה שלכם הייתה אדירה, יוסי ימין, מנכ"ל ספייס פארמה התהלהב מיכם בטירוף וגם פרופ׳ שרה אייל מספייס פארמה (שהייתה בבית אחר). תגיד לתלמידים שקיבלתם ניקוד מאד גבוה בשני הבתים ושזה היה מאד קרוב לזכיה…"

תוכנית ספייסלאב, הינה התוכנית המרכזית והמובילה, של קרן רמון, על שם אילן ואסף רמון ז"ל, ואי אפשר מבלי להזכיר את רונה רמון ז"ל, שייסדה את הקרן.
אילן רמון היה, טייס חייל האוויר והאסטרונאוט הישראלי הראשון, אשר נהרג באסון התרסקות מעבורת החלל קולומביה, בתאריך : 1.2.2003
אסף רמון בנם של אילן ורונה שנהרג במהלך אימונים על מטוס F16, בתאריך 13.9.2009.